Ons Team

Ons Team  –  Home 

WIJ WILLEN
HISTORIE SCHRIJVEN.

Een Nederlands Dames Bobsleeteam op de Olympische Winterspelen van 2026

Olympische Winterspelen 2026

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Over Bobteam Post

WIE ZIJN WIJ?

Verschillende karakters, verschillende achtergonden maar we zijn één team met één doel.

Piloot (stuurvrouw) van het team is Robin Post. Achter haar springen momenteel twee toppers van atleten in de slee. Jaybre Wau en Eline Boonstra. Met zijn drieen zijn zij ‘Bobteam Post’.

01.

Wie is Robin Post

Opgegroeid in de Wieringermeer polder. Sinds 2023 woonachtig in de omgeving Amsterdam. Sport is de rode draad van Robin haar leven. Een VMBO opleiding in een sportrichting, toen een MBO opleiding aan het CIOS Heerenveen en inmiddels afstuderend aan de HBO opleiding Sport, Management en Ondernemen. Naast studie en zelf trainen heeft Robin een eigen sportbedrijf genaamd Athletic Factory waarin zij veel verschillende doelgroepen in beweging brengt.

02.

Bobteam Post

In februari 2022 maakte Robin voor het eerst kennis met de bobsleesport, tijdens een trainingskamp van de IBSF heeft zij een weekje mogen ervaren hoe het is om een bobslee te sturen. In november 2022 startte Robin haar eerste officiële wedstrijd in de monobob op de bobsleebaan in Lillehammer, Noorwegen. Na seizoen 2022-2023 besloot Robin zich volledig te richten op het bobsleeën en daarvoor gelijk ook alles te geven én op te geven. Op 17 mei 2023 is stichting Bobteam Post opgericht. Hiermee jaagt Robin met haar team naar het hoogst haalbare tijdens de Olympische Winterspelen van 2026.

03.

Atletiek

Op 5 jarige leeftijd begon Robin met atletiek bij Atletiek Vereniging Wieringermeer. Ik heb altijd plezier beleeft aan de atletiektraining bij deze club. Maar om beter te worden maakte ik, relatief laat, op mijn 18e de volledige overstap naar Atletiek Vereniging Hera uit Heerhugowaard om mij daar volledig te richten op het werpen en uiteindelijk alleen kogelslingeren. Nog steeds is Robin lid bij Hera, hier en daar wordt nog weleens een wedstrijdje meegepakt.

04.

Ervaring

Robin draagt haar passie voor sport letterlijk in woord en daad uit. Zelf wil zij het hoogst haalbare in sport bereiken maar met het geven van sporttrainingen wil zij het hoogst haalbare uit andere mensen halen. Met sport kun je ontzettend veel oplossen en bereiken, en dát is precies wie Robin is. Streven naar het allerbeste en dat gaat zeker niet zonder slag of stoot maar dat maakt je tot wie je bent.

Bobteam Post

ONTMOET ONS TEAM

Robin Post

Piloot

Jaybre Wau

Remmer

Eline Boonstra

Remmer

Marjolein Bolten

Remmer

Janna Doumpas

Remmer

Jo-Ann Pique

Remmer

Partners

ONZE SPONSOREN

‘Nederland schaatsland’ Maar wat nou als Nederland tijdens de volgende spelen ook kan juichen voor de sleesport? Dat zou vet zijn toch! Draagt uw organisatie een steentje bij aan ons succes?

DRAAGT UW ORGANISATIE EEN STEENTJE BIJ AAN ONS SUCCES?